İshalle ilgili olarak Malatya Belediyesi'nde görevli dört kişi açığa alındı.

Haber Giriş : 05 Aralık 2005 20:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Malatya'daki ishal vakası ile ilgili açılan soruşturma kapsamında Malatya Belediyesi'nde görevli dört kişi açığa alındı.

Malatya'da ishal salgınları ile ilgili olarak belediye bünyesinde geçtiğimiz cumartesi günü soruşturma başlatıldı.

Malatya Belediye Başkanı Hüseyin Cemal Akın, haklarında soruşturma açtırdığı aralarında Belediye Başkan Yardımcısı Hanifi Gül'ün de bulunduğu dört belediye personelini açığa aldı.

Malatya Belediyesi'nden, akşam saatlerinde konuyla ilgili yapılan açıklamada, "ilimizde son günlerde yaşanan ishal vakaları nedeniyle Malatya Belediye Başkanı H. Cemal Akın'ın talimatıyla bir soruşturma komisyonu oluşturulmuştur. Bu kapsamda Malatya Su Kanalizasyon İdaresi'nin (Maski) bağlı oldugu Belediye Başkan Yardımcısı Hanifi Gül, Maski Müdürü Sıtkı Şeker, Su Teknik Şefi Ümit Erenler ve Su Teknik Şefligi'nde görevli işçi Adnan Hanege hakkında soruşturma başlatılmış ve adı geçen dört personel açığa alınmıştır? denildi.

Açıklamada, Hanifi Gül'e bağlı birimlerin , Belediye Başkan Yardımcısı Sırrı Günaydın'a bağlandığı belirtildi. Maski Müdürlüğü görevine ise Maski Müdür Yardımcısı Oktay Özelçi, Su Teknik Şefliği görevine de Ömer Karaağaç getirildi.

Malatya Belediye Başkanı Hüseyin Cemal Akın, soruşturmayı kendisine sudaki kirlilik konusunda yanlış bilgi verdikleri gerekçesiyle yardımcısı Hanifi Gül ile Su ve Kanalizasyon İdaresi Müdürü Sıtkı Şeker hakkında açtı.

Sendika suç duyurusu yapacak

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Genel Başkanı Köksal Aydın da, Sağlık Bakanlığı ve Malatya Belediyesi ile ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Aydın, yarın Malatya Çocuk Yuvası'ndaki olaylar ve kentte son günlerde görülen ishal vakalarıyla ilgili incelemelerde bulunacaklarını söyledi.

Salgının başladığı günden bu yana Malatya'da sağlık kuruluşlarına başvuranların sayısı 8 bin 471 olarak açıklandı.

Malatya'da ishal, kusma gibi şikayetler nedeniyle hastaneye başvuranların sayısının her geçen gün artması üzerine şehir şebeke suyu incelenmiş ve şebekeyi besleyen iki depoda kirlenme olduğu ortaya çıkmıştı.

Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Turan Buzgan, 29 kasımda yaptığı açıklamada ana şebekenin temiz çıktığını ve iki bölgede koliform bakteri tespit edildiğini açıklamıştı. Buzgan, şehir şebeke suyunda hiper klorlama çalışması başlattıklarını duyurmuştu.

cnntürk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber